Anmeldung und Organisation

• Telefon+49 221-8275-5122

(407W18) Global Teamplayer

Seminar für Studierende der TH Köln, 27. Oktober 2017

In this training, we will look at different stages of the teambuilding process of mixed-cultural teams. The impact of the own cultural imprinting is experienced by dealing with different cultural dimensions. Own stereotypes and prejudices are dealt with, experiencing a simulation game.

(407W18) Global Teamplayer
Intercultural Team and Conflict Management

Seminar für Studierende der TH Köln

• 27. Oktober 2017
  • 28. Oktober 2017
  • 04. November 2017

Campus Deutz
Betzdorfer Straße 2
Raum: ZN 03-06

Das Seminar umfasst alle Termine.

Dr. Iris Wangermann

Die Anmeldephase ist bereits abgeschlossen. Zurzeit sind alle Seminarplätze belegt.

Kompetenzwerkstatt

English understanding and speaking skills at B1 level is required.

Seminarnummer

407W18

ECTS-Punkte

3 (Abweichungen in den Prüfungsordnungen sind vorbehalten)

Download für Kalender

Seminarstart in meinen Kalender übertragen 407W18 Global Teamplayer.ics (ics, 631 BYTE)

Mit diesem Formular können Sie sich abmelden.
Abmeldungen sind bis eine Woche vor Seminarbeginn möglich. Abmeldung von Seminaren der Kompetenzwerkstatt

Lernziele:

• Developing intercultural competence for the project and conflict management of intercultural teams
  • Reflecting different ways of perception
  • Developing empathic communication competence
  • Developing the ability to deal with unambiguous situations

Everyone who wants to become an employee of an international acting company will probably work in mixed-cultural teams. Even people considerating themselves as a tolerant team-player experience difficulties and conflicts working together with people from other cultures. This experience is normal. Intercultural differences can lead to conflicts, which then block the performance of the team work. Gaining intercultural competence to deal constructively with the differences is the aim of this training.